Uw specialist in kwaliteits badkamers en installatietechniek! vakmanschap sinds 1897

CV-ketel storing

Doet uw verwarming het niet? Heeft u geen warm water? Of denkt u dat uw cv-ketel misschien een storing heeft? Vaak is dit makkelijk zelf op te lossen. Lukt dit niet, dan komt Kömhoff de storing graag verhelpen. Hieronder geven we een checklist die u zelf na kunt lopen. Misschien is de storing makkelijk verholpen!

 1. Is er recent een storing geweest met gas of elektra in uw wijk?
 2. Staat de gaskraan open?
 3. Zit de stekker goed in het stopcontact?
 4. Soms wil het wel eens helpen de stekker een halve slag te draaien.
 5. Heeft het toestel een waakvlam? En brandt deze nog?
 6. Heeft het toestel een resetknop? Dan eerst altijd resetten door de knop 5 seconden ingedrukt te houden.
 7. Staat de kamerthermostaat hoog genoeg en werken de batterijen nog?
 8. Is de druk in de installatie hoog genoeg? (Zie handleiding van fabrikant) Anders eerst bijvullen en eventueel ontluchten.
 9. Als de druk in orde is, dan alleen ontluchten (zeker als de installatie leeg is geweest).
 10. Staan er voldoende radiatoren aan/open?
 11. Zijn de stoppen en de aardlekschakelaar gecontroleerd?
 12. Geeft het toestel een storingscode aan? (Zie handleiding van fabrikant)

Kömhoff nefit ketel

Mocht bovenstaande niet helpen, of heeft u vragen hierbij. Bel dan gerust naar Kömhoff op 077-3071215. Wij kunnen u telefonisch verder helpen en waar nodig een professionele monteur sturen. We zorgen dat de storing aan de cv-ketel snel verleden tijd is!

Nieuwsupdate Nefit TopLine  CV-ketels

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL Nieuws, betreffende de Nefit TopLine ketels uit 2006-2009, heeft Nefit onderstaande reactie gegeven, om u als klant gerust te stellen. Wij houden het nieuws vanuit Nefit nauwlettend in de gaten en delen verdere informatie wanneer deze beschikbaar is.

  
Er wordt gesteld dat het toestel niet veilig zou zijn, ook al is de originele brander vervangen. De onderzoeken die Nefit zelf heeft gedaan en die door het KIWA zijn uitgevoerd en met de NVWA zijn gedeeld, wijzen uit dat er geen verhoogd veiligheidsrisico is. De bevindingen zijn: 

 • Als de brander van het toestel is vervangen, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico. 
 • Als een warmtewisselaar eventueel defect is, moet deze worden vervangen, maar dit vormt geen veiligheidsrisico. 
 • Er kan géén koolmonoxide (CO) vrijkomen uit het toestel als gevolg van een defecte wisselaar. Onafhankelijk onderzoek door KIWA heeft aangetoond dat ontsnapte rookgassen door de onderdruk binnen het (gesloten) toestel blijven en via het rookgasafvoerkanaal naar buiten worden afgevoerd. 
 • Bekijk via de volgende link een video van Nefit, over de werking en veiligheidsmaatregelen van de betreffende TopLine ketels: https://www.welkombijnefit.nl/nl/veelgestelde-vragen/defectewarmtewisselaar